Det farligaste du kan göra är att sätta för låga mål.

Det här är en helt ny och unik blogg som kommer att handla om pengar, mål, entrepenörsanda, hur man tar sig dit man vill och en himla massa annat som jag tycker är spännande.
Jag hoppas att få dela med mig av det jag genom mitt hitintills ganska korta, men intensiva liv har fått lära mig.

Det kommer läggas upp klipp, motton, tips och annat om framgångsrika människor och deras väg till rikedom. Allt här i livet är inte pengar, men det är tamejfan enklare om du har det.

Dagens läxa, som många framgångsrika män har talat om, är att inte sätta för låga mål. Utan, när du sätter dig och gör en lista på mål i livet, då handlar det inte om det här enkla vardagliga. Visst, att laga bilen, fixa mammas tvättmaskin, eller likförbannat gå ut med hunden minst 2 ggr i veckan kan vara olika "mål".

Men dessa mål kommer bara ta dig framåt till en viss mån, de som verkligen lyckats i allmänhetens ögon, de har satt upp mål som dessa:

* Åka till månen
* Slå en båge på toppen av mount everest
* Bli statsminister
* Ta en öl med Barack Obama
* Simma med hajjar
* Blir världens rikaste man

osv.

Poängen är inte sätta för låga mål för sig själv, sätter du tex som högsta mål i livet när du är 20 år, att i framtiden ha en egenfirma med 10 anställda. Ja, då kommer du förmodligen lyckas med det, inte för att det i sin tur är dåligt. Men du hade kanske kommit längre om du hade satt målet på 100 anställda? Osv.

Det är du som sätter gränsen för din egen framtid, man hör ofta kända människor mynta fraser som "Reach for the Stars" och liknande uttryck, det låter kanske löjligt. Men sanningen är den att det är precis det dem gjorde, de satte inga gränser på sig själva. Därför var de kapabla att ta sig hur långt som helst.

Förr ansågs det omöjligt att springa en Engelsk "mile" under 4 minuter, det var emot naturens lagar. Ingen löpare kom under 4 minuter, även om de va nära. För alla var fast beslutna om att det inte var möjligt, det var vetenskapligt bevisat. Konstigt nog, den 6 maj 1954 så sprang Roger Banister den engelska milen under 4 minuter, Naturenslag var bruten.

Därefter trillade fler och fler in på under 4 minuter, det var inte längre omöjligt. Då gick det mycket enklare!
Det är så mål fungerar, du kommer inte längre än vad du sätter dina mål.

Så dagens läxa till dig som vill bli något stort i framtiden, sätt inte för låga mål, och med mål menar jag inte KRAV, utan mål, som du kan kika på då och då, varje sak du i framtiden då gör kommer förhoppningsvis ta dig ett litet steg närmare de "omöjliga" målet du satt upp för dig själv.

Overnout, vinnare.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0